Sport Kort: Meeuwsen uitgeschakeld in Polen, Visscher finaliste in dubbelspel (2024)

    Gisteren, 18:07 8 minuten leestijd

    Sport Kort: Meeuwsen uitgeschakeld in Polen, Visscher finaliste in dubbelspel (1)

    Provincie Utrecht - In dit overzicht houden we de laatste sportprestaties bij van individuele en teamsporters uit de provincie Utrecht.

    BEACHVOLLEYBAL Nieuwegeiner Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn bij de Pro Tour in Polen in de kwartfinale uitgeschakeld. Het Nederlandse duo, dat zich nog moet plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer, verloor in de kwartfinale in drie sets van het Tsjechische koppel Perusic/Schreiner: 25-23, 20-22, 15-9. (zaterdag 1 juni)

    TENNIS Stephanie Visscher heeft bij het ITF-toernooi in het Kroatische Bol de finale bereikt in het dubbelspel. De speelster uit Elst won samen met Marie Mettraux uit Frankrijk in de halve finale met 6-1, 6-3 van het Zwitsers/Britse koppel Gadient/Anane. (zaterdag 1 juni)

    FIERLJEPPEN Joriene Baas uit Oudewater heeft in Jaarsveld de verste afstand gesprongen. Zij, klassem*ntsleider van de topklasse, landde na 14 meter en 79 centimeter met haar hakken in het zand. Bij de mannen was Jaco de Groot uit Oudewater de beste regiogenoot. Hij werd derde met een afstand 19 meter en 68 centimeter. De winst ging naar Rian Baas met 20 meter en 12 centimeter. (zaterdag 1 juni)

    VELDKORFBAL In de degradatiepoule van de ereklasse heeft het Utrechtse Synergo opnieuw verloren. Thuis tegen Oost Arnhem werd het 18-22. Het Driebergse Dalto won wel. NKC'51 werd met 24-10 verslagen. Synergo staat na vijf van de zes duels puntloos laatste. Dalto is tweede, 2 punten achter koploper Oost Arnhem. (zaterdag 1 juni)

    GOLF Daan Huizing is in de derde ronde van het European Open in Hamburg flink gestegen. De Amersfoorter liep de 18 holes in -1 en klom van de 60e naar de 36e plaats. (zaterdag 1 juni)

    BEACHVOLLEYBAL Robert Meeuwsen heeft zich bij de Pro Tour in Polen geplaatst voor de kwartfinale. De Nieuwegeinse beachvolleyballer zag zijn Italiaanse tegenstanders Ranghieri en Carambula in de tweede set opgeven. Meeuwsen en zijn vaste compaan Alexander Brouwer leidden op dat moment al met 21-19 en 12-4. Het koppel kan in Polen belangrijke punten verdienen voor de olympische kwalificatie. (zaterdag 1 juni)

    HONKBAL In de hoofdklasse hebben zowel UVV als Quick een nederlaag geleden. UVV verloor in Bussum nipt van HCAW met 4-3. Quick leed thuis tegen Amsterdam Pirates de 18e nederlaag in 18 duels, en staat negende en laatste. UVV is zevende. (zaterdag 1 juni)

    GOLF Daan Huizing heeft zich geplaatst voor het finaleweekend van het European Open in Hamburg. De Amersfoorter stond na de eerste twee ronden met een score van -3, 9 slagen meer dan koploper Laurie Canter uit Engeland. (zaterdag 1 juni)

    HOCKEY Tim Knapper vertrekt bij Schaerweijde. Hij verruilt de hoofdklassedegradant uit Zeist voor Pinoké. Schaerweijde voegt de jeugdspelers Lucas Corstens, Peppe Veen en Juup Veen toe aan de A-selectie voor komend seizoen. (vrijdag 31 mei)

    HANDBAL Rick van Soest, Sjoerd Brakenhoff en Kevin Suiters spelen ook volgend seizoen voor Handbal Houten. De ploeg, die zondag de beslissende wedstrijd speelt voor lijfsbehoud in BENE League, verwacht komende week ook nog een aantal nieuwe spelers te kunnen presenteren. “Wij zijn druk bezig om ook voor volgend seizoen weer een volwaardig team op de been te brengen, liefst met voor alle posities meerdere opties", schrijft de club in een persbericht. (vrijdag 31 mei)

    BEACHVOLLEYBAL Robert Meeuwsen is bij de Beach Pro Tour in Polen begonnen met een zege. De Nieuwegeiner was in de eerste poulewedstrijd samen met Alexander Brouwer in drie sets te sterk voor de Amerikanen Trevor Crabb en Theodore Brunner. De setstanden waren 21-16, 17-21 en 15-11.
    Meeuwsen en Brouwer hebben in Polen een goed resultaat nodig om kans te houden op deelname aan de Olympische Spelen. (vrijdag 31 mei)

    WIELRENNEN Floortje Mackaij is als zesde geëindigd in de Vuelta Ciclista Andalucia. De Woerdense finishte als tweede in een achtervolgende groep die op 1.44'minuut van winnares Mavi García over de meet kwam. (donderdag 30 mei)

    VOETBAL Femke Prins, Anniek Smulders en Julia Wattilete spelen komend seizoen niet meer voor FC Utrecht. Hun contracten bij de eredivisieclub worden niet verlengd. Wattilete gaat in België voor Westerlo voetballen. Smulders keert terug bij het Zeister Saestum, Prins heeft nog geen nieuwe club. (donderdag 30 mei)

    HONKBAL Het Amersfoortse Quick heeft in de hoofdklasse honkbal met 11-0 verloren van Amsterdam Pirates. UVV ging op eigen veld met 1-7 onderuit tegen HCAW. UVV staat na zeventien duels zevende in de hoofdklasse. Quick is negende en laatste. (donderdag 30 mei)

    TENNIS Stephanie Visscher is in de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Kroatische Bol uitgeschakeld. De speelster uit Elst verloor in drie sets van de Française Eleejah Inisan. De setstanden waren 6-4, 1-6 en 6-3. In het dubbelspel bereikte Visscher de halve finale. Samen met Marie Mettraux uit Frankrijk won ze met 6-1, 6-4 van het Italiaanse koppel Dell'Edera/Squarcialupi. (donderdag 30 mei)

    FIERLJEPPEN Joriene Baas uit Oudewater heeft in Linschoten de verste afstand gesprongen. Zij, klassem*ntsleider van de topklasse, landde na 16 meter en 10 centimeter met haar hakken in het zand. Bij de mannen was Reinier Overbeek uit Beschop, ook de leider van het klassem*nt, de beste regiogenoot. Hij werd tweede met een afstand 20 meter en 68 centimeter. De winst ging naar Rian Baas met 21 meter en 68 centimeter. (woensdag 29 mei)

    VOETBAL Sophie Cobussen speelt ook volgend seizoen voor FC Utrecht Vrouwen. De optie in het contract van de 25-jarige aanvalster is gelicht. Dit seizoen kwam Cobussen vanwege blessures nog niet veel in actie. (woensdag 29 mei)

    TENNIS Stephanie Visscher heeft de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Kroatische Bol bereikt. De speelster uit Elst won in twee sets van de Poolse Xenia Bandurowska. (woensdag 29 mei)

    HOCKEY Kampong heeft zich voor komend seizoen versterkt met Guusje Moes. De 19-jarige speelster van Jong Oranje komt over van Oranje Rood. Moes gaat in Utrecht studie en topsport combineren. "Kampong is een mooie club waar ik al veel meiden ken. Ze spelen aantrekkelijk hockey en doen dus bovenin mee in de competitie. Daarnaast ga ik ook wonen en studeren in Utrecht. De mogelijkheid om dat te kunnen combineren met een sportieve uitdaging gaf de doorslag." (dinsdag 28 mei)

    HONKBAL Quick is ook na zestien duels in de hoofdklasse nog altijd puntloos. De Amersfoorters verloren maandag de uitwedstrijd tegen DSS Kinheim met 8-1. Quick is negende en laatste in de hoofdklasse, met 0 punten. Nummer 8 Hoofddorp Pioniers heeft 8 punten meer, maar ook twee duels meer gespeeld. De wedstrijd van UVV tegen Neptunus werd maandag afgelast. De Utrechters staan zevende met 14 punten. (maandag 27 mei)

    ROEIEN De mannen van de Holland Acht, met Jacob van de Kerkhof van het Utrechtse Triton, zijn bij de wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse Luzern als derde geëindigd. Groot Brittannië werd eerste, voor de VS. Het was de laatste internationale wedstrijd voor de Olympische Spelen. (zondag 26 mei)

    TENNIS Baarn is na twee speelronden koploper in de eredivisie tennis. De ploeg begon de competitie zaterdag met een 5-1 zege op ALTA, zondag werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Rapiditas. Het Amersfoortse ALTA verloor ook zondag, met 4-2 van Zandvoort, en staat vijfde van de in totaal acht teams. (zondag 26 mei)

    TENNIS Guy den Ouden heeft het ITF-toernooi in het Spaanse Mataro op zijn naam geschreven. De inwoner van Breukelen was in de finale in drie sets te sterk voor de Italiaan Lorenzo Giustino: 6-1, 5-7, 6-0. Het was voor Den Ouden pas de eerste toernooizege van dit jaar. Vorig jaar won hij vijf ITF-toernooien. (zondag 26 mei)

    AUTOSPORT Richard Verschoor heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Monaco niet weten te winnen. De autocoureur uit Benschop was de wedstrijd vanaf pole position gestart. Verschoor behield de leiding en liep zelfs uit. Met een voorsprong van 3-en-een-halve seconde op de nummer 2 stopte zijn auto er mee door mechanische problemen. (zondag 26 mei)

    MOUNTAINEBIKE Puck Pieterse is als vierde geëindigd op de olympische crosscountry van de wereldbeker in het Tsjechische Nove Mesto. De Europees kampioene uit Amersfoort reed lang op de tweede plaats, maar moest die positie in de vierde van zes ronden prijsgeven. Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk schreef de wedstrijd op haar naam. (zondag 26 mei)

    HONKBAL UVV heeft in de hoofdklasse een kansloze nederlaag geleden tegen Neptunus. De Utrechters verloren in Rotterdam met 10-0 van de koploper. Quick Amersfoort tegen Kinheim werd afgelast. (zondag 26 mei)

    TENNIS Guy den Ouden heeft het ITF-toernooi in het Spaanse Mataro op zijn naam geschreven. De inwoner van Breukelen was in de finale in drie sets te sterk voor de Italiaan Lorenzo Giustino: 6-1, 5-7, 6-0. Het was voor Den Ouden pas de eerste toernooizege van dit jaar. Vorig jaar won hij vijf ITF-toernooien. (zondag 26 mei)

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    Sport Kort: Meeuwsen uitgeschakeld in Polen, Visscher finaliste in dubbelspel (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Rob Wisoky

    Last Updated:

    Views: 6064

    Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Rob Wisoky

    Birthday: 1994-09-30

    Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

    Phone: +97313824072371

    Job: Education Orchestrator

    Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

    Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.